StoryEditorOCM

poziv maslinarimaImate li viška ulja?

Piše PSD.
22. ožujka 2016. - 00:09
prerada_maslina19-011014

Tvrtka Orgula, u suradnji za bračkom tvrtkom Grikula iz Pučišća, poziva maslinare, koji imaju višak ulja, na otkupljivanje.

- Nedavno uspostavljena suradnja usmjerena je na bračke proizvođače. Mi potrebu za otkupom imamo, ali i tržište na koje bi proizvod plasirali. Zbog loše sezone prije dvije godine, vjerujemo kako naviku čuvanja ovogodišnje dobre berbe i prerade treba mijenjati. Cilj nam uspostaviti i kontakte i suradnje kako bi osigurali količine i za sljedeće godine, poziva Dobromir Mimica, direktor prodaje Orgula Grupe do.o.

Zajedničko predstavljanje maslinarima odradili su i u sklopu ovogodišnjeg Noćnjaka, međunarodne manifestacije maslinara i uljara, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, održanog upravo na Braču.

Riječ je otkupu ekstra djevičanskog, ovogodišnjeg ulja.

Tvrtka Orgula osnovana je 2002. godine i od tada djeluje na tržištu regije. Osnovna djelatnost tvrtke je  prodaja i prerada maslinovog ulja. Tvrtka pokriva znatan tržišišni udio i time ulazi u skupinu od tri najveća opskrbljivača maslinovim uljem na području Hrvatske.

Grikula d.o.o. s kojom su uspostavili suradnju na otoku, vlasnici su najsuvremenije uljare na Braču, otvorene prije dvije godine u Pučišćima, financirane sredstvima iz EU fondova.

I. GOSPODNETIĆ

18. travanj 2024 11:03