StoryEditorOCM

fešta u medulinuAgroproduktova buža najbolje maslinovo ulje 13. Ulike

Piše Maslina
22. travnja 2018. - 16:44

Agroproduktova buža najbolje je maslinovo ulje ovogodišnje, trinaeste po redu Ulike, smotre maslinara i uljara održane u subotu u medulinskom hotelu Sensimar Medulin. U konkurenciji se našao 101 uzorak od 80-ak proizvođača, javlja Glas Istre.

Agroprodukt je osvojio ukupno tri zlatne medalje: osim šampionske buže, ova tvrtka ima najbolje višesortno ulje i istarsku bjelicu. 

Drugo mjesto pripalo je istarskoj bjelici Marija Crnoborija iz Banjola, dok je trećeplasirano višesortno ulje OPG-a Nina Činića iz Krasice. 

Na ovoj su manifestaciji sva ulja nagrađena, no samo su tri šampionska. 

U kategoriji Top 10 su ulja Antona Orlića iz Fažane, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Lupieri (Vodnjan), Stipančić (Pula), Marina Kraljevića Realea (Brtonigla), Adriane i Slobodana Cara (Vintijan), Agroproduktorvo, kao i ulje Rovinjca Zorana Zaninija. 

Osim toga, podijeljeno je niz zlatnih, srebrnih i brončanih medalja, te diplome.

O kvaliteti medulinskih ulja najbolje govori činjenica da su četiri uvrštena u Flos Olei, prestižni vodič u kojem se nalazi 500 najboljih maslinovih ulja na svijetu. Riječ je o buži Silvana Tangera i Davora Zanina, Crnoborijevoj bjelici i frantoiju Željka Grgorinića.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

20. travanj 2024 01:36