'Otpad' od rezidbe ide u Zagreb: hvarski osnovnoškolci u humanitarnoj akciji

'Otpad' od rezidbe ide u Zagreb: hvarski osnovnoškolci u humanitarnoj akciji
Učenici s učiteljicom Ivančicom Katušić Domančić

Osnovna škola "Hvar" već dugi niz godina radi na odgoju djece u duhu humanitarnih vrednota, osobito kada je posrijedi pomoć i solidarnost prema onima koji su najpotrebitiji.

Tako su se i učenici članovi školske zadruge "Faria", pod vodstvom učiteljice Ivančice Katušić Domančić, s radošću uključili u već tradicionalnu, korizmenu, humanitarnu akciju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije "Maslinove grančice nade".

Naime, oni su u školskom vrtu obavili rezidbu maslina a grančice, koje su zapravo simbol mira, ljubavi, snage, čistoće, Božje providnosti i brige za čovjeka, ali isto tako povezivanja Zagrebačke nadbiskupije sa župama u priobalju i na našim škojima, odnijeli u župu Hvar odakle će biti prevezene u hrvatsku metropolu.

A upravo će se te grančice Zagrepčanima prodavati za Cvjetnicu, dok će prihod od prodaje biti doniran za potrebite građane.

- Jako nam je drago što smo povodom Uskrsa, najvećeg i najvažnijeg kršćanskog blagdana, imali priliku učiniti nešto za druge, odnosno za one kojima je pomoć potrebna. Mislimo da je jako važno činiti dobro, osobito u današnjem vremenu kada vidimo da u našem društvu ima puno onih koji su bolesni, siromašni ili su čak beskućnici - uglas su kazale učenice 5.a razreda Marčelina Čolović i Maša Maras Meager, izrazivši zadovoljstvo svojim sudjelovanjem u ovoj humanitarnoj akciji.

Naslovnica Maslinarstvo

Anketa

Prijavljujete li svoje maslinovo ulje na natjecanja?

Pošalji Rezultati