StoryEditorOCM

jubilarna manifestacijaPrijave za 'Oblica fest' još samo u ponedjeljak i utorak

19. veljače 2018. - 11:32
zri

Jubilarna, deseta manifestacija bračkih maslinara "Oblica fest" održat će se 14. travnja u Postirima u hotelu "Pastura". Svi oni koji se žele natjecati trebaju predati uzorke ulja najkasnije do 20. veljače, i to u prostorijama Poljoprivredne zadruge u Postirima, svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Uzorke ulja treba dostaviti u boci zapremnine 0,25 litara i uz uplatu 150 kuna, koliko stoje troškovi analize ulja.

Riječ je, naime, o najvećem skupu maslinara na našim otocima koji se u proteklom vremenu afirmirao kao pouzdano mjesto razmjene iskustava između maslinara i stručnjaka. Mogli bismo kazati kako ovdje praksa i znanost idu "šotobraco".

Program ovogodišnjeg "Oblica festa" sastojat će se od stručnih predavanja, vođene degustacije nagrađivanih maslinovih ulja te zajedničkog druženja.

S obzirom na to da je ovo jubilarna deseta manifestacija, nagrade će dobiti i oni koji su zaslužni za to da je "Oblica fest" doživio svoj deseti rođendan. Pokrovitelji jubilarnog izdanja su postirska Poljoprivredna zadruga, Turistička zajednica Postira i županijska Turistička zajednica.

Zanimljivo je spomenuti kako je na prošlogodišnjoj manifestaciji "Oblica fest 2017." sudjelovala je i naša slavna glumica Zrinka Cvitešić, koja se natjecala i za svoje je ulje dobila srebrnu medalju. Ona na Braču, naime, ima svoj maslinik pa su joj, kako je rekla, maslina i maslinovo ulje postali velika ljubav, ali i najbolji odmor za dušu i tijelo.

18. travanj 2024 05:16