StoryEditorOCM

čarolija gastroadventaJedinstven projekt: Split dobio Maslinov trg!

Piše M. Ilić
4. prosinca 2017. - 16:59

U sklopu manifestacije Gastroadvent, ove nedjelje, u podne, na splitskim Prokurativama novinari portala zapalili su prvu adventsku svijeću.

– Ovogodišnji Gastroadvent u znaku je masline i kamilice. Iako neobičan spoj ljekovitog bilja i maslinova ulja, zapravo u potpunosti iskazuje spoj nutricionizma i gastronomije. Nudimo zdravlje na tanjuru – kazala je autorica manifestacije nutricionistica Olja Martinić.

U sklopu manifestacije brojni ugostitelji ("Zrno soli", "Uje oil bar", "O'zlata", "Velun", "Para di šoto", "Olive tree", "Bajamonti", "Zinfandel", "Torito food bar", hoteli "Marvie", "Consul" i "Park") po promotivnim cijenama ponudili su svoje gastronomske delicije na temu maslina i kamilice, a za građane je posebno zanimljiv Maslinov trg na Prokurativama koji je osmislio krajobrazni arhitekt "Parkova i nasada" Igor Belamarić, uz podršku "Jadra", "Čistoće" Split, "Parkova i nasada", Grada Splita, Turističke zajednica grada Splita i ugostitelja.

Ovogodišnji gastronomski adventski vijenac izradili su polaznici Agencije za strukovno obrazovanje uz mentorstvo profesorice Gordane Zvjerković. Korišteni su dijelovi masline koji ostaju nakon održavanja maslinika, uz podršku Regionalnog centra čistog okoliša. 

20. travanj 2024 12:24