StoryEditorOCM

PRVACI MILNEOdržani prvi 'Dani uja': Brankino najdraže žiriju, a Markovo publici

22. studenog 2017. - 18:58

U organizaciji Turističke zajednice Milna, u središnjem mjestu na zapadnoj strani otoka Brača prvi put je održana manifestacija pod nazivom "Dani uja".

U natjecateljskom dijelu sudjelovali su maslinari sa svojih 18 uzoraka ulja, a prema ocjeni stručnog žirija najbolje ulje imala je Branka Poklepović.

Na Braču se, inače, sve više žena aktivno bavi uzgojem maslina pa na natjecanjima sve češće dobivaju zapažena priznanja. Drugo mjesto pripalo je Frani Mladiniću, a treće Tončiju Restoviću.

Stručni žiri činili su Josip Pavić, Antonija Maretić i Đuro Markusović, ali prema glasovima publike pobjedničko je ulje bilo ono iz "kamenica" Marka Vlahovića (na slici dolje).

U tu akciju uključilo se i Materinsko društvo iz Milne čije su članice pripremile ukusna jela i delicije od maslina i maslinova ulja.

Takva natjecanja su dobra i poželjna, ocijenili su organizatori, jer se uljari i ljubitelji ulja mogu educirati kroz kušnju i degustaciju različitih uzoraka, od različitih sorti maslina, ubranih u različitom vremenu. 

 
20. travanj 2024 14:39