StoryEditorOCM

bogat programBliži se Noć mladog maslinovog ulja u Kaštelima, evo kako prijaviti uzorke

Piše Maslina
20. studenog 2017. - 13:22
Detalj s Noći mladog maslinovog ulja u Kaštelima održane u prosincu 2015. godine

Nakon završetka maslinarske sezone Udruga maslinara Kaštela Mastrinka poziva sve maslinare i ljubitelje maslina i maslinovog ulja na Noć mladog maslinovog ulja Kaštela – 2017 koja će se održati 14. prosinca 2017. godine u prostorijama PZ KaštelaCoop u Kaštel Starom, s početkom u 18:00 sati.

Noć mladog maslinovog ulja održava se u suradnji s Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša Split te projektom InterregMED Aristoil.

Ova manifestacija prilika je za obavljanje analize maslinovog ulja i druženje s maslinarima u svrhu razmjene iskustava i planiranje budućih maslinarskih aktivnosti.

Napravite kemijsku i organoleptičku analizu vašeg ulja, testirajte ulje na sadržaj fenola i pridružite nam se na maslinarskom druženju. 

Program uključuje:

- Prezentaciju preliminarnih rezultata istraživačkih projekata na domaćim maslinovim sortama: Određivanje optimalne zrelosti maslina za branje, NIR Analiza, ing. Tomislav Filipović, 

- Predstavljanje Mastrinka mOlivO aplikacije i stručno vođeno slijepo kušanje maslinovih ulja - prepoznavanje mana i karakteristika maslinovih ulja, dr. sc.Tatjana Klepo

- Određivanje ključnih parametara za postizanje visoke razine fenola u maslinovom ulju, prezentaciju projektnih aktivnosti i preliminarnih rezultata istraživanja ARISTOIL projekta, prof. dr. sc.Tea Bilušić

- Proglašenje najboljih maslinovih ulja manifestacije Noć mladog maslinovog ulja Kaštela – 2017. i dodjeljivanje priznanja za maslinova ulja s najvećim postotkom fenola.

Cijeli događanje prati prigodni zabavni program s uključenom večerom.

Sponzor/donator događanja je i Zračna luka Split, Kaštel Štafilić.

Prijave za sudjelovanje:

Svi zainteresirani za analizu ulja uzorke mogu dostaviti u prostorije Udruge maslinara Kaštela Mastrinka (Brce 4, K. Lukšić) od 10.11.2017. ponedjeljkom, srijedom i petkom popodne od 16 do 20 sati, a utorkom i četvrtkom ujutro od 9 do 13 sati, a najkasnije do 24.11. 2017. godine.

Cijena klasične analize iznosi 200 kuna za članove udruge, a 250 kn za sve ostale, cijena analize na fenole za prijavljena ulja je besplatna. 

Uzorke treba donijeti u neprozirnoj, staklenoj boci za maslinovo ulje (2×0,5 l). Broj uzoraka je ograničen.

Više informacija na broj 095/8515482.

24. travanj 2024 05:45