StoryEditorOCM

reportaža iz supetraPosjetili smo maslinik 'iz bajke' čiji ponosni vlasnik ističe: Čude se Bračani, govore mi 'vidi ga, doktor, a uvatija se mašklina'!

10. studenog 2017. - 14:56
Duško Rak u svom masliniku

Intelektualci vole maslinu; nije ona tek tako drvo mudrosti. Prionuli joj zato zdušno profesori, novinari, liječnici... 

Dr. Duško Rak, poznati splitski ortodont – umirovio se, pa smirio u svom masliniku iznad Supetra. Tu su on i supruga Ruža lišeni svakog stresa. Kad je na redu berba, kao ovih dana - eto u pomoć i djece, prijatelja, no inače su oni ti koji maslinama daju da bi im vratila uloženi trud i ljubav.

- Čude se Bračani, "vidi ga, doktor, a uvatija se mašklina", a vidite, meni to odgovara - smije se Duško koji obavezno pet sati dnevno – petkom, subotom i nedjeljom – čačka oko svojih maslina i krijepi dušu. 

Pitam ga je li pametnije uložiti u maslinik ili u apartman(e), jer mi se tu na njegovoj hacijendi čini ljepše nego u ijednoj luksuznoj vili, ovo je savršeno mjesto za potpunu relaksaciju. Ma, čista nirvana...

- Naravno da je ovo bolje, samo važno je da to čovjek i voli i da nešto o svemu tome i zna - veli i objašnjava da se on u maslinarstvu nikada nije vodio golom ekonomskom računicom jer za takvo što treba imati bar tisuću - dvije stabala.

- A i za ovo šta mi imamo triba se puno angažirat. Nekad mi se čini da je i to previše za nas dvoje - dodaje supruga Ruža i pravo govori, jer maslinik supružnika Rak prostire se na 6650 metara četvornih, a u njemu, zajedno sa stablima koja je Duško posadio kod njihove vikendice u mjestu – raste oko dvjesto maslina.

CIJELU REPORTAŽU PROČITAJTE U NOVOJ MASLINI KOJA JE NA KIOSCIMA OD 6. STUDENOG
18. travanj 2024 02:28