StoryEditorOCM

receptiGrčka pastitsatha

Piše PSD.
30. srpnja 2016. - 21:22
4_Grcka_pastitsatha.JPG

Goveđi filet od oko 2 kg narežite na ploške pa uvaljajte u brašno pomiješano sa solju i paprom. 

Na naglo prepecite odreske na 2 dl maslinova ulja i stavite ih na toplo mjesto. 

Na istoj masnoći staklasto prepržite 3 sjeckane kapule zajedno sa 4 sjeckana režnja češnjaka, pa dodajte 1 prstohvat mravinca ili origana, 1 žlicu kima, 1 žličicu cimeta, 4 klinčića te 1 list lovora. 

Tada vratite meso, dodajte ½ l mljevenih rajčica, 1 dl kvasine i 1 l pilećeg temeljca, pa sve pirjajte oko 1 ½ sat podlijevajući vodom. 

Tada izvadite meso, možete ga po grčki narezati na komade, ubacite 5 dag sjeckanih crnih maslina, procijedite umak pa sve pustite da se još malo prožme na vatri. 

Služite sa bilo kojom tjesteninom ili njokima začinjem sa u grubo naribanim tvrdim kozjim sirom.

Veljko Barbieri

19. travanj 2024 08:26