StoryEditorOCM

receptiTeleća pašteta u lisnatom tijestu

Piše PSD.
10. svibnja 2015. - 12:13
Pasteta_od_teletine_2

Na 1 sjeckanoj kapuli na maslinovu ulju zazlatite komadiće od ½ kg teleće jetre, pa ohladite. Tada pomiješajte jetru s 20 dag mljevene teleće mekači, posolite, popaprite, dodajte 1 žlicu sjeckanih maslina, 1 žlicu kapara, 1 žlicu sjeckanih kiselih krastavaca i 1 dl konjaka i sve sameljite u mikseru.

Položite u rebrasti kalup obložen lisnatim tijestom, pokrijte paštetu tijestom i s gornje strane pecite u pećnici oko 20 minuta. Izvadite i okrenite kalup, pa paštetu u lisnatom tijestu izvadite iz kalupa.

Ohladite i služite jelo rezano na ploške.

Moj recept.

veljko barbieri

 

24. travanj 2024 12:56