StoryEditorOCM

receptiMaslac od kikirikija s maslinovim uljem

Piše PSD.
22. svibnja 2015. - 11:32
shutterstock_214463251

Zdravi maslac od kikirikija je lagan i nadasve hranjiv prirodni namaz ili delikatesa koju možete konzumirati samu ili u kombinaciji s pecivom ili u shakeovima.

Napravljen je isključivo od prirodnih sastojaka i sami možete regulirati okus dodavanjem soli i zaslađivača poput stevije.

Sastojci:
100 g kikirikija (prirodni u rinfuzi, nepržen)
1/2 čajne žličice maslinova ulja
Zaslađivač (najbolje stevia, ali može i med)
Sol

Upute za pripremu: Stavite kikiriki, zaslađivač i sol u blender ili posudu za mljevenje ako koristite štapni mikser. Usitnjavajte dok ne postane dovoljno sitno, zatim dodajte ulje.

Nastavite proces usitnjavanja dok smjesa ne postane homogena, otprilike 2 minute. Ako želite veće komade kikirikija u svom maslacu, skratite vrijeme usitnjavanja.

Ako će vam maslac biti presuh za vaš ukus, možete dodati malo vode ili još malo maslinova ulja.

Maslac od kikirikija prebacite u posudu ili staklenku na zatvaranje kako bi mogao trajati tjednima u hladnjaku. 

P. S.
Foto: Ilustracija

20. travanj 2024 12:29