Namočite u mlijeku 3 veće guščje jetre od po 25 dag i ostavite ih preko noći. Ujutro nabodite jetra klinčićima i s 5 dag u trake sjeckane slanine pa prepržite na maslacu rastopljenom na maslinovu ulju, dok ne dobiju zlatnu boju. Pred kraj pirjanja podlijte 1 čašicom konjaka, začinite prstohvatom majčine dušice i 1 grančicom ružmarina.
Posolite i popaprite pa hladite jetra i potom ih ukrupno sameljite u mikseru zajedno s 3 žlice senfa, 1 žličicom mljevenih crnih maslina i 3 tvrdo kuhana jaja.
Položite u četvrtastu zdjelu obloženu tijestom, pokrijte paštetu drugim komadom tijesta koje na rubovima spojite s podlogom, i pecite u vrućoj pećnici oko 20 minuta.
Ohladite pa režite na ploške i služite bez kruha.
Suvremeni recept sličan rissoleu iz „Jestvina“ Guillaumea Tirela Tailleventa iz XIV. stoljeća.